XXX Speciális művészeti fesztivál

A Magyar Speciális Művészeti műhely Egyesület immár 30. alkalommal rendezte meg Speciális Művészeti Fesztiválját, melynek idén Eger városa adott otthont.

A jubileumi fesztiválon 42 hazai intézmény 650-nél is több képviselője vett részt. Az alapelvük minden fesztivál szervezésekor, hogy az értelmi fogyatékossággal élő embereknek valamennyi művészeti ágban olyan helyet és körülményeket kell biztosítani, mint az épeknek.

A művészeti bemutatókat a Gárdonyi Géza Színházban nézhették meg az érdeklődők, valamint különböző helyszíneken Speciális Mozi (sérült alkotók filmjeinek vetítése), Fesztiváltörténeti fotókiállítás,Fábián Gábor és Vincze András portréfotó kiállítása az MSMME fesztiváli fellépőiről és szabadtéri színpad várta a fesztivál résztvevőit.

A rendezvényen intézményünk Figura tánccsoportja a hét folyamán több produkcióval is fellépett.

A megnyitó ünnepségen a néptánc koreográfiát olyan egyedülálló felállásban adták elő, melyben a Figura tánccsoport néhány tagja, valamit 4 másik intézmény sérült alkotói és felkészítőik közösen vettek részt.

A hét közepén mutatták be a társastánc koreográfiát, mely idén egy mozgásszínházas jelentettel kiegészített tangó volt, mellyel a szabadtéri színpadon is felléptek.

A Kalocsai táncokkal pénteken, a fesztivál záróműsorában is találkozhattak a nézők, immár a teljes létszámú Figura tánccsoport előadásában.

A szereplők fellépését színpadi háttérmunkával az ÉNO 4 dolgozója koordinálta.

A tánccsoport minden szereplése nagy sikert aratott.

Betűméret: A A A
Jelenleg nincs új állásajánlat.
Belépés

Elfelejtett jelszó